Firma autorizata ENEL, efectuam verificare PRAM si eliberam buletinul in maxim 30 de minute de la apel.

Verificare PRAM Bucuresti

Societatea noastra este atestata ANRE tip A1 cu numarul 9735.
Conform acestei atestari, putem face verificare PRAM instalatii electrice de joasa tensiune, cu emiterea de buletine P.R.A.M. recunoscute de Protectia Muncii, Protectia Consumatorilor si de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.
Verificarea periodica a instalatiilor electrice este necesara, deoarece toate instalatiile se deterioreaza din cauza unui numar de factori, cum ar fi incarcarea excesiva a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziunea sau imbatranirea izolatiilor.

Ce inseamna mai exact VERIFICAREA PRAM ?
Verificarea electrica a prizei de pamant, a tablourilor electrice, a utilajelor, si a prizelor de 230V, respectiv 400V, aferente instalatiilor pentru orice tip de imobil, in conformitate cu reglementarie in vigoare.
Procedura de verificare cuprinde masurarea/verificarea rezistentei de dispersie a instalatiilor de impamantare/paratrasnet cat si a continuitatii nulului de protectie, aceasta operatiune, facandu-se cu ehipamente verificate si etalonate de laboratoare autorizate.

In urma verificarii PRAM se intocmeste un Buletin de verificare PRAM care cuprinde:
– conditiile de masurare,
– tipul aparatului folosit la masuratoare si clasa de precizie,
– numele executantul si locul masurarii (acestea fiind necesare la controalele efectuate de Protectia Muncii, Protectia Consumatorului si Pompierii),
– copie dupa certificatul metrologic al aparatului folosit la masurare,
– copie dupa autorizatia ANRE care da dreptul emitentului sa emita buletin PRAM.

Legislatia prevede ca, instalatiile electrice trebuie sa fie mentinute intr-o stare corespunzatoare de siguranta, iar pentru aceasta ele trebuie sa fie inspectate si testate periodic.
Verificarea si masurarea se efectueaza conform STAS 12604/4.
Periodicitatea verificarii PRAM este prevazuta de doua ori pe an (o data pe timp uscat si o data pe timp umed).